FOTO/ Povestea unei broaște țestoase furată de la Grădina Zoologică și cum a revenit în terariu datorită Facebook

8 august 2022, 17:10 Societate 282
Broasca Țestoasă de la Zoo.  Sursa: zoo.md

Un caz mai rar întâlnit s-a petrecut la grădina zoologică din Chișinău. Săptămâna trecuta, pe 2 august de pe teritoriul acesteia a dispărut o broscuță țestoasă. Pierderea a fost observată la sfârșitul zilei de muncă, atunci când se face inventarierea animalelor. Mare le-a fost mirarea îngrijitorilor când au observat că lipsește o țestoasă.

Angajații de la Zoo au ridicat înregistrările de pe camerele de supraveghere și au descoperit că de fapt, țestoasa a fost furată. Din imagini se vede cum un bărbat, care a venit cu familia la Zoo, se apropie de zona unde se află țestoasele, se asigură că nu este urmărit și sustrage broscuța. Captura o ascunde în căruciorul copilului care este dus de soția sa.


Cei de la Grădina Zoologică spun că nu au dorit să facă multă zarvă și au așteptat până în zilele de odihnă ca broscuța să fie întoarsă. După ce animalul nu a fost întors, angajații spun că au recurs la o altă metodă, până a depune o plângere la poliție. Au transmis imaginile cu familia pe mai multe profiluri de pe Facebook.

În scurt timp, acestea au fost preluate și au devenit o știre. Replica Media a încercat să confirme incidentul la Poliție, însă reprezentanții forțelor de ordine ne-au transmis că nu au primit o astfel de plângere. De la Grădina Zoologică, la postul de control numărul 1 ni s-a spus că incidentul ar fi putut avea loc deoarece sunt destul de multe broaște țestoase pe teritoriu, nu ar fi o mare pierdere și ne-au rugat să revenim peste o oră pentru detalii.

Ulterior, pe site-ul oficial al Grădinii au apărut mai multe detalii despre incidentul care s-a încheiat cu un happy end. La câteva ore după apariția imaginilor pe Facebook, bărbatul care apare în acestea a fost identificat. Mai mult, în jurul orei 14:15 a venit la grădina Zoologică și a întors broscuța, cerându-și scuze pentru gestul necugetat. Administrația grădinii nu a mai scris plângere la Poliție, iar examinarea țestoasei a arătat că nu a avut de suferit.

Directoarea interimară a Grădinii Zoologice, Ana Șvedcenko spune că incidentul va face ca administrația să fie mai atentă la măsurile de securitate.

„Vrem să ne gândim numai despre bine despre oameni. În cele din urmă, aici vin oamenii cu copii pentru a-i învăța să iubească natura, animalele. Am dat o șansă infractorilor să corecteze situația. Imaginile făcute publice au dat rezultatul scontat, animalul a fost întors, nu a mai fost nevoie de intervenția Poliției. Avem întrebări la modul de activitate al serviciului de pază, vom lucra la asta. Aș vrea să adaug că mesajele despre faptul că această informație este falsă nu sunt adevărate. Nu știm de unde presa a luat asta. Dar, pentru că mass-media face referire la șeful serviciului de pază, domnul Barcari, am inițiat o anchetă internă”, a declarat Anna Șvedcenko pe site-ul oficial al Grădinii Zoologice.

Administrația Grădinii Zoologice speră că acest incident va servi un exemplu și pentru alți vizitatori care încalcă regulile de vizitare ale acesteia și că oamenii vor fi mai atenți și respectuoși cu animalele.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media