Ex-șeful SIS, eliberat din închisoare și plasat în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia Judecătoriei Ciocana

21 iulie 2022, 17:19 Justiție 202
Vasile Botnari, ex-drector SIS.  Sursa: sis.md
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorilor anticorupție și l-au plasat pe fostul director SIS, Vasile Botnari, în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.
Prin urmare, ținând cont de faptul că, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare, procurorii vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.​

La 5 iulie, magistrații Curții de Apel Chișinău au admis marți, 5 iulie, pe deplin recursul procurorilor Anticorupție înaintat în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, prin care au cerut anularea deciziei primei instanțe de înlocuire a măsurii preventive cu arest la domiciliu. Astfel, Vasile Botnari a fost transferat la Penitenciarul nr.13 pe un termen de 30 de zile.

Decizia vine după ce, la 20 iunie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au dispus înlocuirea măsurii preventive aplicate în privința ex-directorului SIS cu arestul la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Fostul director al SIS Vasile Botnari se află în arest preventiv din data de 29 martie 2022, fiind cercetat într-un dosar pornit pe faptul îmbogățirii ilicite (infracțiune prevăzută de art.330/2 din Codul penal).

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media