DOC/ Aprobat de CSE: Guvernul alocă Agenției „Moldsilva” 64,2 milioane lei pentru a compensa cheltuielile de aprovizionare a populației cu lemne

12 august 2022, 19:12 Economie 80
Lemne în sobă.  Sursa: IGSU via Facebook

Guvernul va aloca Agenției „Moldsilva” 64,2 milioane lei, din Fondul de Rezervă, în scopul neadmiterii majorării prețurilor la lemnul de foc, realizat către populație pentru sezonul rece. O Dispoziție în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. De asemenea, ministrul Mediului va elabora un Plan de acțiuni pentru aprovizionarea populației cu lemne de foc, aplicabil la nivel central și local.

În scopul asigurării protecției antiteroriste a obiectivelor infrastructurii critice, membrii Comisiei au dispus să fie sistată activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Totodată, cu excepția membrilor de echipaje, accesul în edificiu va fi interzis pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice, care activează sau ale căror atribuții funcționale implică activități în cadrul AIC. De asemenea, Poliția de Frontieră va acorda tot suportul la examinarea clădirilor și a teritoriului AIC, în scopul identificării materialelor sau a substanțelor explozive.

Membrii CSE au dispus prelungirea termenului de examinare a cererilor pentru eliberarea buletinului de identitate, a permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare a vehiculului, până la cel mult 3 luni.

În acest timp, vor fi eliberate acte provizorii, cu aceeași forță juridică. Documentele provizorii vor avea un termen de valabilitate de 6 luni și vor fi anulate în momentul recepționării de către beneficiar a actului mecanolizibil.

Textul Dispoziției mai prevede prelungirea, până la 30 septembrie curent, a termenului de plată de către S.A. „Moldovagaz” a drepturilor de import al gazelor naturale, în scopul asigurării capacității de plată a S.A. „Moldovagaz” față de S.A.P. „Gazprom” pentru gazele livrate în perioada următoare.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media