În atenția consumatorilor de carburanți! ANRE a lansat aplicația mobilă a platformei e-Carburant

30 august 2022, 10:37 Economie 225
e-Carburanția.  Sursa: anre.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a lansat aplicația mobilă a platformei „e-Carburanți”, care reprezintă o hartă interactivă prin intermediul căreia ANRE oferă acces public la informațiile privind prețurile zilnice la produsele petroliere principale de tip standard și gazul lichefiat, stabilite de către titularii de licență la fiecare stație de alimentare.

Platforma e-Carburant a fost lansată pe pagina oficială a ANRE (www.anre.md) la data de 02.02.2022, având drept scop sporirea gradului de transparență a prețurilor operate de către companiile petroliere, precum și pentru oferirea posibilității consumatorilor să identifice cele mai mici prețuri ale produselor petroliere, în funcție de zona în care se află aceștia. Ulterior, în scopul facilitării accesului către lista de prețuri a celor care folosesc preponderent telefoanele mobile, Parlamentul Republicii Moldova a dispus elaborarea versiunii mobile a aplicației respective.

Aplicația este realizată în limbile română și engleză și e disponibilă în două versiuni: pe iOS și Android, în AppStore și, respectiv, Google Play și poate fi descărcată gratuit. Aplicația oferă informații despre toate stațiile de alimentare cu carburanți, cu posibilitatea sortării datelor în funcție de criteriul celui mai mic preț după localitate (raion, municipiu/oraș) sau denumirea companiei petroliere.

În rezultat, consumatorii pot identifica în timp real stația dintr-o zonă geografică anumită care comercializează la cel mai convenabil preț un anumit tip de produs petrolier deja și de pe telefonul mobil.

https://apps.apple.com/app/e-carburanti/id1641459922

https://play.google.com/store/apps/details?id=md.anre.ecarburanti

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media