DOC/ Natalia Gavrilița și-a numit în funcție noua șefă a Cabinetului Prim-ministrului și un consilier. Despre cine este vorba

26 august 2021, 10:03 Politică 839
Stella Jemna/Dorin Frăsîneanu.  Sursa: LinkedIn / Moldova.org

Prim-ministra Natalia Gavriliță a numit în funcție o nouă șefă de Cabinet și un consilier. Este vorba de activista Stela Jemna, care va răspunde direct de asigurarea organizării activităţii șefei Executivului, inclusiv în relaţiile acesteia cu conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale de specialitate, și de consilierul Dorin Frăsîneanu.

Dispoziția de numire în funcție a Stelei Jemna a apărut în monitorul oficial marți, 24 august, la o zi după ce a fost semnată.

„În conformitate cu articolul 8 al. 4 din Legea Nr. 80/2010 cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu demnitate publică, se numește doamna Stela Jemna în funcția de șef al Cabinetului Prim-ministrului din data de 24 august 2021, eliberând-o din funcția deținută anterior. Dispoziția de numire în funcție a fost semnată de Natalia Gavrilița la data de 23 august 2021”, se arată în dispoziție.


Noua șefă a Cabinetului prim-ministrei Gavrilița este o jurnalistă și o activistă care a participat de-a lungul timpului în mai multe proiecte civice, emisiuni despre copii și pentru părinți, activități ONG, voluntariat, proiecte media, etc.

Stela Jemna a fost manager de programe, cu o experiență în coordonarea proiectelor cu finanțare externă și a programelor de dezvoltare a politicilor publice ori proiectelor sociale.

Are un masterat în domeniul Managementului Administrației Publice la Universitatea Georgia State University din Atlanta, Georgia, SUA și studii de licență în economie, obținute la Facultatea Finanțe a Academiei de Studii Economice din Moldova.

Stela Jemna este absolventă a programelor Fulbright, Edmund S. Muskie, Programul Edward R. Murrow pentru jurnaliști și a Institutului ASPEN România.

Tot în această săptămână, Natalia Gavrilița l-a numit în funcția de consilier pe Dorin Frăsîneanu. De meserie jurist și politolog, Frăsîneanu a studiat studii politice și administrative europene la Collège d’Europe din Belgia, a făcut masteratul în științe politice (МГИМО din Rusia) și în drept european și internațional (Université de Strasbourg din Franța).

Frăsîneanu a candidat la alegerile uninominale din 2019 din partea blocului ACUM, pe circurmscripția 49, la Est de Republica Moldova.

Stela Jemna va lua locul lui Adrian Băluțel, numit anterior în funcția de șef al Cabinetului prim-ministrei Natalia Gavrilița. Acesta însă a ales fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a plecat de la Guvern.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media