AUR cere revocarea deciziei ca profesorii nevaccinați să fie testați din cont propriu: „În caz contrar, vom apăra drepturile profesorilor în instanță”

30 august 2021, 14:58 Politică 56
Replica Image Placeholder.  Sursa: Replica Media

Alianța pentru Unirea Românilor condamnă decizia Ministerului Sănătății prin care obligă testarea o dată la 2 săptămâni a profesorilor nevaccinați din cont propriu și cere ca statul să acopere cheltuielile respective, așa cum o fac „statele europene, precum România, Germania, Austria sau Estonia”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizate de liderul formațiunii, Vlad Bilețchi.

„Cu toții cunoaștem foarte bine realitățile din Republica Moldova și știm ce salarii mizere primesc profesorii. Nu suntem contra vaccinării, însă cerem ca cei care stau la baza educației generațiilor să nu fie discriminați și tratați cu asemenea batjocură. În plus, această lege vizează și personalul auxiliar al instituțiilor de învățământ. Or, un paznic sau un om de serviciu primește în jur de 1500 – 2000 de lei lunar. De unde să aibă acești oameni bani pentru a se testa de două ori pe săptămână?! Vom ajunge în situația când vom privi neputincioși cum cei mai buni oameni vor pleca din sistemul de învățământ, iar acest lucru va lovi direct în educația viitoarei generații”, a declarat Vlad Bilețchi.

Liderul AUR spune că în caz contrar se angajează să apere drepturile angajaților din învățământ în instanță și va apela la Avocatul Poporului, iar ulterior la Curtea Constituțională.

Este prima conferință de presă a formațiunii după alegerile din 11 iulie. În cadrul scrutinului, AUR a acumulat 7216 de voturi sau 0,49% din sufragii și nu a acces în Parlament. Partidul unionist a anunțat că va organiza săptămânal astfel de conferințe la care „va vorbi despre cele mai importante evenimente sociale, economice sau politice și AUR va fi la dispoziția mass-media și guvernării cu tot instrumentarul posibil de sprijinire a reformelor democratice”.


Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media