Uniunea Europeană sancționează alte opt persoane care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei

12 octombrie 2021, 09:35 Ucraina 76
Consiliul Europei.  Sursa: Council of Europe

Consiliul Europei a decis să impună măsuri restrictive unui număr suplimentar de opt persoane pentru sprijinirea activă a unor acțiuni și punerea în aplicare a unor politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Printre persoanele adăugate pe lista de sancțiuni a UE se numără funcționari responsabili cu asigurarea respectării legii – judecători, procurori și ofițeri de securitate – responsabili de asigurarea aplicării legislației ruse în Crimeea și Sevastopol, anexate în mod ilegal. Persoanele respective au luat decizii părtinitoare în cazuri motivate politic și au urmărit penal sau au oprimat opozanți ai anexării ilegale a Crimeei și a Sevastopolului.

Măsurile restrictive ale UE privind integritatea teritorială a Ucrainei se aplică în prezent unui număr total de 185 de persoane și 48 de entități. Persoanele desemnate sunt supuse înghețării activelor – inclusiv interdicției de a pune fonduri la dispoziția lor – și unei interdicții de călătorie, care le împiedică să intre pe teritoriul UE sau să îl tranziteze.

Actele juridice relevante, inclusiv numele persoanelor în cauză, vor fi publicate în Jurnalul Oficial.

Uniunea Europeană nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și condamnă în continuare încălcarea de către Rusia a dreptului internațional. În plus, UE își menține poziția fermă de sprijin pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Măsurile restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei au fost introduse pentru prima dată la 17 martie 2014.

Printre alte măsuri ale UE puse în aplicare ca răspuns la criza din Ucraina se numără sancțiuni economice care vizează sectoare specifice ale economiei ruse, actualmente în vigoare până la 31 ianuarie 2022, și măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și Sevastopolului, actualmente în vigoare până la 23 iunie 2022.

Crimeea a fost anexată la Federația Rusă la 18 martie 2014 printr-un tratat semnat de președintele rus Vladimir Putin. Documentul, însă, nu este recunoscut de cea mai mare parte a comunității internaționale.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media