Procurorul general interimar Dumitru Robu și-a prezentat adjuncții. Cine sunt Eduard Bulat și Marcel Dumitraș

21 octombrie 2021, 15:39 Justiție 398
Procurorii Eduard Bulat și Marcel Dumitraș.  Sursa: captură video
Procurorii Eduard Bulat și Marcel Dumitraș au fost propuși de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, drept candidați la funcția de adjuncți ai PG. În ședința de joi, 21 octombrie, a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) candidatura celor doi a fost aprobată.

Potrivit bazei de date a procurorilor, Eduard Bulat a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea de Stat „Al.I.Cuza” din Iaşi, România în anul 1994. De atunci, începând cu funcția d estagiar la Procuratura din Criuleni, a ajuns să ocupe funcții importante la Procuratura Anticorupție și la Procuratura Generală.

Acesta a fost numit, prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 914-p din 31 Iulie 2017, în funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, pentru un mandat de 5 ani.

Anterior, a ocupat postul de procuror şef al Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale timp de mai mulți ani, iar mai devreme - postul procuror şef al Secţiei combaterea corupţiei a Procuraturii Anticorupţie

În anul 2020, Eduard Bulat a indicat în declarația sa de avere un venit obținut la locul de muncă de bază, Procuratura Generală 320 519 Lei, 20 748 Lei venit obținut din activitatea didactică, 22 000 Euro obținuți din înstrăinarea bunurilor mobile sau imobile 22 000 Euro și alți 30 879 de lei din alte surse legale.

Procurorul are în posesie un apartament și un garaj și conduce un autoturism model BMW X3 (an. fab. 2016) în valoare de 22 000 Euro, în proprietate din anul 2020.

Despre Marcel Dumitraş, al doilea adjunct înaintat de șeful interimar al PG sunt mai puține informații, întrucât CV-ul acestuia și declarația de avere lipsește din baza de date a procurorilor. Se știe că activează în sistemul procuraturii din anul 1995 și a deținut funcția de șef al Secţiei judiciar-civile din cadrul Procuraturii Generale din 2017.

Procurorii Eduard Bulat și Marcel Dumitraș vor ocupa funcțiile de adjuncți ai șefului interimar al PG, Dumitru Robu, după ce la 5 octombrie, adjuncții procurorului general Alexandr Stoianoglo – Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic au fost suspendați din funcții în ziua în care a fost începută urmărirea penală pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

Ulterior, Perevoznic și Roșioru au demisionat din funcții.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media