Cei doi alpiniști moldoveni dispăruți în urma expediţii pe muntele Ushba au fost găsiți morți, după o săptămână de căutări

9 septembrie 2021, 12:47 Diaspora 221
Muntele Ushba în Georgia.  Sursa: Caucasus Trekking

Cei doi alpiniști din Republica Moldova aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia au fost găsiți morți, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că misiunea de căutare inițiată de autoritățile georgiene a fost încheiată astăzi cu evacuarea corpurilor neînsuflețite a doi alpiniști, care au fost identificate ca fiind ale cetățenilor moldoveni căutați și urmează a fi transmise rudelor”, se arată în nota informativă emisă de ministerul de resort.

Potrivit MAEIE, ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, acreditată prin cumul în Georgia, și Consulatul onorific de la Batumi va acorda asistența necesară pentru repatrierea acestora în Republica Moldova.

La data de 7 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunța că s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia, în legătură cu situația a doi alpiniști originari din Republica Moldova aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia.

Operațiunea de salvare a fost inițiată de către autoritățile georgiene din data de 3 septembrie și este în desfășurare.

Potrivit MAEIE, accesul în ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni a fost îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media