Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, la București. Ce subiecte au fost discutate în cadrul întrevederii

24 noiembrie 2021, 09:50 Politică 75
Maia Sandu și Florin Cîțu.  Sursa: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în după-amiaza zilei de ieri,23 noiembrie, cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României, cu ocazia vizitei sale la București la invitația omologului său român.

Preşedinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru ajutoarele pe care le-a primit Republica Moldova în acest an pentru combaterea pandemiei. Oficialii au discutat şi despre continuarea proiectelor de interes pentru țările noastre.

La finalul întrevederii de la Guvern, miniștrii Educației din Republica Moldova și România au semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, un document așteptat de absolvenții din Republica Moldova.

La Parlamentul României, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu noul șef al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu vicepreședinta Senatului României, Alina Gorghiu. Discuțiile au reconfirmat angajamentul comun de a dezvolta și mai departe relația specială dintre Republica Moldova și România, pe toate dimensiunile de cooperare.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită de către Președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în România.

România rămâne dedicată parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la conferința de presă organizată la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Președintele român a menționat că a discutat cu Maia Sandu despre toate domeniile în care Republica Moldova și România au proiecte comune de impact, în special în ceea ce privește interconectarea energetică și consolidarea securității energetice, dezvoltarea infrastructurii de transport, perspectivele continuării de asistență nerambursabilă RM, printr-un nou acord dedicat, dezvoltarea comunicațiilor și a cooperării în domeniul educației.

Vizita Maiei Sandu este prima vizită oficială în România după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media