VIDEO/ Ședința Parlamentului s-a încheiat: Parlamentul a aprobat mai multe documente importante la nivel social și economic

25 noiembrie 2021, 11:02 Politică 248
Consiliul de supraveghere a TRM.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Deputații se întrunesc joi, 25 noiembrie în ședință plenară. Pe ordinea de zi figurează în total 30 de proiecte, printre care examinarea în procedură de urgență a Legii bugetului de stat pentru anul 2021. De asemenea, vor fi dezbătute proiectele legii bugetului de stat pentru anul 2022, a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, precum și politica fiscală și vamală.. În lectura a doua vor fi examinate mai multe proiecte, inclusiv, proiectul privind compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale.


ACTUALIZARE: 23:12
În cadrul ședinței Parlamentului au mai fost votate: Legea privind sistemul public de pensii, în prima lectură. Ședința s-a încheiat.
Ședința Parlamentului continuă. Până la această oră au fost votate Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022 a fost aprobat în prima lectură; De asemenea, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022 a fost aprobat în prima lectură. Proiectul de modificare a Legii cu privire la ajutorul social, aprobat în lectură finală. În lectură finală a fost votat și proiectul care prevede compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului.
Proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022, votat în primă lectură de 74 de deputați. Deputații au luat o pauză până la 19:40.
ACTUALIZARE: 16:07
ACTUALIZARE: 15:37ACTUALIZARE: 17:38
Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.39/1994 despre statutul deputatului în Parlament – art.25; Legea fondului rutier nr.720/1996 – art.1, 2; Codul fiscal nr.1163/1997 – art.5, 20, 24, ș.a.; ș.a.), votat în prima lectură cu votul a 55 de deputați.
Deputații au aprobat cu 81 de voturi proiectul de hotărâre privind desemnarea unor membri ai Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media.

Au fost selectați:
  • Arcadie Gherasim - 81 de voturi;
  • Sergiu Stanciu - 80 de voturi;
  • Corneliu Popovici - 81 de voturi;
  • Aurelian Dănilă - 75 de voturi;
  • Loretta Handrabura - 80 de voturi;
  • Cristian Jardan - 81 de voturi;
  • Irina Mațenco - 79 de voturi;

ACTUALIZARE: 14:28
Președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat o pauză de o oră.
ACTUALIZARE: 14:27
Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022 a fost aprobat în prima lectură cu 57 de voturi.
ACTUALIZARE: 12:15
Deputații dezbat proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022.
ACTUALIZARE: 12:10
Parlamentul a aprobat modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Proiectul de lege a fost votat de 60 de deputați prezenți în sala de plen. Modificările operate includ alocarea a 1,7 miliarde de lei suplimentar pentru majorarea capitalului social al SA „Energocom”, pentru a acoperi datoria Moldovagaz pentru Gazprom și pentru „întărirea situației de la „Termoelectrica””
ACTUALIZARE: 11:32

Se examinează proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021. Deputatul BSC a propus ca suma de 1,394 mii lei transferați de Guvern către Energocom pentru achiziționarea gazelor naturale, să fie transferat pentru compensarea cheltuielilor consumatorilor casnici (nu a trecut, 26 de voturi)

ACTUALIZARE: 11:29

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarată că 9 deputați din cei 101 sunt nevaccinați.

„În continuare avem patru colegi care spun că sunt motivat nevaccinati, alții cinci care nu au niciun motiv, dar sunt prezenți cu noi în fiecare zi în clădire, în comisii, în sala de plen. Putem să-l chemăm pe domnul Belîi să ne spună ce se întâmplă în reanimare”, a spus Grosu, menționând că speră ca într-o zi toți deputații să fie vaccinați.

ACTUALIZARE: 11:25
Deputatul BCS, Petru Burduja a cerut audierea prim-ministrei Natalia Gavrilița privind datoria Moldovagaz către Gazprom. Solicitarea nu a întrunit numărul necesar de voturi. Doar 29 de deputați au votat pentru.
ACTUALIZARE: 11:07
Ședința a început cu prezența a 88 de deputați.

Urmăriți ședința Live:


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media