Fostul militar susține că a suportat înjosiri și violență din partea colegilor săi soldați din armată timp de mai bine de cinci luni.
„Abuzurile au început în cursul de instruire, atunci când am fost încorporat în Forțele Armate. Nu am avut posibilitatea să sun acasă, deoarece în unitatea militară este interzis să deții telefon. Este permisă legătura cu părinții sau persoanele apropiate prin intermediul unui telefon de-al unui superior. Așa și am procedat - am luat un telefon de la superior și am sunat. Prima am contactat-o pe mama, apoi prietenul meu. Discuția noastră a fost înregistrată, iar eu nu am știut despre aceasta.
După două săptămâni, după cursul inițial de instruire, prin brigadă au început să mă numească cuvinte necenzurate. Am încercat să întreb soldații care mă numeau urât, iar ei mi-au spus că ei cunosc, existând o înregistrare audio în care eu vorbesc cu prietenul meu, îi zic că-l iubesc și îi duc dorul, și el la fel.
(...) A fost violență fizică din partea militarilor, încercau să mă lovească, să-și expună părerea lor cu cuvinte murdare. De superior am fost deseori presat, fiind întrebat dacă este adevărat sau nu despre mine. (...) Un militar de la mine din companie m-a lovit cu pumnul în piept și mă ținea de gât. Eu am avut o leziune în regiunea gâtului. Am anunțat superior despre acesta, chiar și mama a sunat la care a spus că va rezolva situația dată. După circa trei zile, a sunat-o pe mama și i-a spus că persoana dată a fost pedepsită. Însă așa și nu a fost întreprinsă nicio măsură”, a dezvăluit Marin în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.
Marin Pavlescu spune că a apelat și la psihologul din cadrul unității militare, însă nu a primit ajutorul necesar.
„Psihologul a spus că nu este nicio ieșire din situație și, din păcate, nu mă poate ajuta cu nimic. Unica soluție fiind ca să fiu transferat într-o altă brigadă, undeva unde nu sunt la curent despre orientarea mea sexuală”, a mai adăugat tânărul.
În prezent, Marin ar putea fi tras la răspundere pentru dezertare, după ce categoric a refuzat să se mai întoarcă în Armată.
„Persoana poate fi numită dezertor numai după ce există o sentință în care este recunoscută vinovată de fapta în cauză. (...) În cauza lui Marin așteptăm citarea la Procuratură, pentru că dânsul are decizia fermă de a nu se întoarce după șase luni de serviciu militar. Cu părere de rău, în prezent Codul Penal sancționează un astfel de comportament sau închisoare de până la cinci ani. Același articol prevede o excepție. Oricât am căutat în practica instanțelor naționale nu am găsit să fi fost aplicată anterior. Acest articol spune că tânărul care a comis dezertarea și a comis-o în circumstanțe grele nu poate fi tras la răspundere penală”, a declarat Doina Ioana Străisteanu, avocata lui Marin.
