DOC/ Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar

6 octombrie 2021, 18:28 Justiție 193
Dumitru Robu.  Sursa: TVR Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar. Documentul a fost semnat miercuri, 6 octombrie, la scurt timp după ce Robu a fost desemnat oficial de către Consiliului Superior al Procurorilor să exercite interimatul la șefia Procuraturii Generale.

Decretul a fost emis ca urmare a hotărârii de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor, care l-a propus în calitate de candidat la această funcție pe Dumitru Robu, adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Decretul intră în vigoare astăzi, 6 octombrie 2021.

Dumitru Robu a fost desemnat oficial la funcția de procuror general interimar miercuri, 6 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor.

Dumitru Robu a mai exercitat interimatul funcției de procuror general. Acum doi ani, candidatura lui Robu la funcţia de procuror general interimar a fost înaintată către Parlament, cu voturile deputaţilor din alianţa de atunci PSRM - ACUM, precum şi a opoziţiei democrate. Dumitru Robu a devenit cunoscut publicului după ce s-a aflat că gestionează dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău, în care sunt vizaţi fostul primar Dorin Chirtoacă, Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, fostul şef al Direcţiei transport, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco şi administratorii a trei firme de parking.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media