Guvernul a prelungit până la 31 ianuarie 2023 facilitățile vamale la frontiera cu Ucraina pentru agenții economici din stânga Nistrului

29 iunie 2022, 20:01 Economie 288
Frontiera R. Moldova cu Ucraina.  Sursa: Zona de Securitate

Guvernul a decis, la 29 iunie 2020, să prelungească termenul în care agenții economici și instituțiile publice din raioanele de est ale țării să poată efectua procedurile de vămuire la traversarea punctelor comune de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan până la data de 31 ianuarie 2023.

Acest termen urma să expire la 30 iunie 2022, iar condiția acestor facilități fiscal-vamale acordate agenților economici din stânga Nistrului, indiferent dacă sunt sau nu înregistrați de către Agenția Servicii Publice de la Chișinău, este ca mărfurile importate să rămână pe teritoriul necontrolat de către autoritățile constituționale.

Perioada a fost extinsă pentru efectuarea procedurilor de vămuire fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

De asemenea, până la implementarea controlului comun deplin la punctul de trecere Novosavițkaia-Cuciurgan, se prelungește până la data de 31 ianuarie 2023 termenul de vămuire a produselor petroliere introduse pe teritoriul Republicii Moldova la postul vamal Bender-2.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media