FOTO/ Aventura unui taximetrist din Sîngerei, jefuit, legat și plimbat cu propria mașină de doi indivizi. Suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie

13 mai 2022, 10:18 Societate 211
Mașină de taxi, accidentată la Sîngerei.  Sursa: Poliția RM

Doi tineri de 23 de ani, originari din raionul Edineț, au fost reținuți, după ce au tâlhărit un taximetrist din Sîngerei. Cei doi l-au bătut pe șofer, l-au legat și l-au plimbat pe bancheta din spate, până nu au accidentat mașina în apropiere de satul Mîndreștii Noi. Ambii au fost prinși la scurt timp de Poliție, iar în timpul interogatoriului și-au recunoscut vina.

Angajații Inspectoratului de poliție Sîngerei au fost sesizați miercuri, 11 mai, de un bărbat, care a comunicat că două persoane necunoscute au atacat un alt bărbat de 28 de ani, pe traseul R-14 în apropierea satului Bilicenii Noi, raionul Sîngerei, care presta servicii de taxi cu mașina personală.

Potrivit Poliției, incidentul s-a întâmplat în seara de marți, 10 mai. Victima, un bărbat de 28 de ani care presta servicii de taxi, a preluat în jurul orei 21:30 doi pasageri de la gara din Sîngerei, care vroiau să ajungă în satul Brătușeni, raionul Edineț.

La scurt timp, șoferul a preluat de la stația de autobuze din Edineț doi bărbați pentru a-i transporta spre localitate. Ulterior, aproape de destinație, cei doi pasageri l-au scos forțat pe șoferul mașinii, l-au lovit dem mai multe ori, l-au legat cu o centură, după care l-au urcat pe bancheta din spate. Tot atunci, cei doi suspecți l-au deposedat de telefonul mobil și de 300 de lei.

Unul dintre bănuiți a urcat la volanul mașinii și a continuat deplasarea spre municipiul Bălți. Ajungând în apropierea satului Mîndreștii Noi din raionul Sîngerei, aceștia au accidentat automobilul și s-au oprit, din cauza defecțiunilor tehnice.

Profitând de faptul că ambii suspecți au ieșit din automobil, victima a reușit să fugă și să ceară ajutorul poliției.

Ofițerii de investigație ai INI Nord, cei ai Inspectoratului de Poliție Sîngerei și ai Inspectoratului de Poliție Edineț, în comun cu procurorii din Sîngerei, au efectuat mai multe acțiuni privind identificarea și reținerea suspecților, iar în scurt timp aceștia au fost identificați, localizați, reținuți și escortați la inspectorat.

În urma audierilor, bărbații și-au recunoscut vina.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art.188 alin.(2) lit. b) și art.166 alin.(2) lit. d) și e) Cod penal. Conform legislației penale, pentru faptele comise, bărbații riscă închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

Ambii tineri au fost anterior condamnați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media