Rusia a oprit furnizarea de curent electric către Finlanda

14 mai 2022, 14:08 Externe 100
Rețea electrică.  Sursa: Ora de Sibiu

Rusia a sistat vineri noapte exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat sâmbătă operatorul reţelei naţionale finlandeze.

Compania rusă care operează livrarea de energie către Finlanda, RAO Nordic, comunicase de vineri intenţia de a întrerupe furnizarea la miezul nopţii, pe motiv că ar exista restanţe la plată.

RAO Nordic „nu este în măsură să efectueze plățile pentru energia electrică importată din Rusia”, a precizat compania vineri, într-un comunicat. „Această situație este excepțională și s-a întâmplat pentru prima dată în cei peste 20 de ani de istorie comercială a noastră”.

Fingrid a precizat că energia electrică din Rusia reprezintă aproximativ 10% din consumul total de energie electrică al Finlandei, adăugând că importurile lipsă pot fi înlocuite pe piața energiei electrice prin importul de energie electrică din Suedia și, parțial, prin producția internă.

Finlanda urmează să îşi anunţe oficial candidatura la NATO, un pas care a determinat deja Moscova să lanseze avertismente privind reacţia Rusiei.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media