Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 75 milioane de euro. Suportul bugetar va atenua impactul crizei energetice

13 iulie 2022, 22:04 Economie 115
Tribună, Comisia Europeană.  Sursa: Replica Media

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, decizia privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și reziliență pentru Republica Moldova.

Amendamentul prevede o finanțare adițională în valoare de 75 milioane de euro (grant), majorând astfel bugetul programului de suport până la 135 milioane de euro.

Prima tranșă, de 60 de milioane, a fost debursată în luna decembrie a anului 2021, iar restul sumei urmează să fie debursată într-o singură tranșă, după îndeplinirea anumitor condiționalități.

Acest suport bugetar va sprijini măsurile de atenuare a impactului socio-economic produs de creșterea prețurilor la gazele naturale, va spori capacitatea statului de a furniza servicii grupurilor vulnerabile și va susține eforturile în asigurarea securității energetice în Republica Moldova.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media