VIDEO/ Cercetat penal pentru confecționarea și vânzarea documentelor falsificate. Riscă până la cinci ani de închisoare

12 mai 2022, 11:38 Societate 59
Poliția INI.  Sursa: Poliția Republicii Moldova

Polițiștii au documentat activitatea ilicită a unor factori de decizie ai unei subdiviziuni din cadrul unui Inspectorat de Stat pentru Supraveghere Tehnică din nordul țării. Aceștia sunt suspectați că ar fi admis încălcări ale legislației prin eliberarea certificatelor de tractorist mecanic, precum și a altor mașini agricole autopropulsate și mașini rutiere.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul și automobilele unuia dintre suspecți, polițiștii au depistat și ridicat registre de evidență a persoanelor care au obținut certificate de tractorist mecanic, suporturi de informație, blanchete a rapoartelor de inspectare tehnică, dispoziții de plată, registre de ciornă, avize de plată cu suma de 400 de lei anexați, dosarele personale ale beneficiarilor, copii ale buletinelor de identitate, certificate medicale care urmează a fi examinate.

„A fost inițiată o cauză penală în baza art. 361 alin. (2) lit. b Cod Penal al RM „Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”, menționează instituția.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă în mărime de la 27.500 la 47.500 sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la cinci ani.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media