Peskov: „Moscova regretă profund că R. Moldova a devenit încă o țară unde au loc atacuri asupra politicienilor care susțin colaborarea cu Rusia”

27 mai 2022, 13:31 Rusia 446
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.  Sursa: TASS

Moscova „regretă profund” că Republica Moldova a devenit „încă o țară unde au loc atacuri asupra politicienilor care sunt susținători ai consolidării și dezvoltării relațiilor cu Rusia”, a declarat secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov. În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a notat că speră ca în urmărirea penală a fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, să nu există subtext politice, transmite agenția de presă TASS.

Dmitri Peskov a declarat că Federația Rusă se așteaptă ca în acest proces să fie respectate toate drepturile legale ale lui Dodon.


Amintim că președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al țării, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai, fiind acuzat de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Ulterior, pe 26 mai, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a decis plasarea fostului șef de stat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile.

Igor Dodon a negat acuzațiile și a dat vina pe guvernare și pe actuala președintă a țării, Maia Sandu, acuzând că i s-au fabricat dosare cu scopul de a „neutraliza opoziția”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media