Muzeul Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” va fi redenumit în Muzeul Național de Literatură Română

18 ianuarie 2023, 16:32 Cultură 288
Muzeul Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu”.  Sursa: Sergiu Prodan/ Facebook

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, schimbarea denumirii Muzeulului Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” în Muzeul Național de Literatură Română.

„Necesitatea modificării denumirii instituției rezidă din faptul că titulatura actuală nu reflectă în totalitate domeniul de activitate al Muzeului. La moment, Muzeul are în patrimoniu 157.251 piese organizate în 17 colecții, iar obiectivul de bază este păstrarea, conservarea și promovarea literaturii române. Din numărul total de piese, doar 244 sunt în strânsă legătură cu viața și activitatea scriitorului Mihail Kogălniceanu. Astfel, atribuirea numelui unui scriitor denumirii instituției are un efect implicit de ingustare a sferei de activitate al Muzeului”, se arată în document.

Totodată, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a venit cu un mesaj de felicitare către directoarea instituției, Maria Șleahtițchi.

„Sperăm că această schimbare, a cincea la număr de la fondarea instituției, este o veste bună pentru directoarea instituției, Doamna Maria Șleahtițchi, care ieri a fost omagiată și căreia îi urăm ani mulți și buni, proiecte interesante, pe măsura celor în care a excelat deja, întru promovarea literaturii române la Muzeul pe care cu multă iscusință îl gestionează”, a precizat Sergiu Prodan.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media