Procurora Nadejda Busuioc și-a întrerupt concediul și a dispus examinarea plângerilor pe numele procurorului general, Dumitru Robu. Reacția Procuraturii

25 iulie 2022, 20:02 Justiție 9839
Dumitru Robu.  Sursa: Replica Media

Procuratura Anticorupţie a dat start examinării plângerilor semnate de fostul director al companiei de stat MoldATSA, Sorin Stati, şi ex-primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, în care sunt invocate pretinse ilegalităţi comise de procurorul general interimar, Dumitru Robu, iar procurora desemnată de Consiliul Suprem al Procurorilor (CSP), Nadejda Busuioc, a fost nevoită să revină din concendiu pentru a purcede asupra examinării acestora, scrie portalul anticorupție.md.

„A trebuit să-mi întrerup vacanţa, a fost ordinul şefului interimar al Procuraturii Anticorupţie. Eu investighez deja. La final, voi lua o decizie conform legii”, a declarat Nadejda Busuioc pentru Anticorupție.

Solicitată de Replica Media, procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, a declarat că aceasta este procedura prevăzută pentru astfel de cazuri.

„A dispus CSP examinarea acțiunilor unui procuror desemnat de ei”, a precizat Cherpec.

Amintim că la 15 iulie, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat-o pe procurora Nadejda Busuioc să examineze plângerile lui Sorin Stati și Dorin Chirtoacă cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Totodată, examinarea sesizării procurorei Mirandolina Sușitcaia în privința lui Dumitru Robu a fost amânată.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media