Aprobat de Executiv! Tinerii vor primi vouchere culturale pentru a merge la teatru, expoziții și concerte

25 iulie 2022, 09:50 Cultură 59
Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.  Sursa: Replica Media

Executivul a aprobat, astăzi, 25 iulie, Avizul proiectului de lege care prevede acordarea voucherelor culturale pentru tineri. Astfel, la împlinirea vârstei de 18 ani, tinerii vor primi o sumă de 1.000 de lei în contul lor guvernamental, pe care o vor putea folosi pentru a merge la concerte, teatre, muzee.

Noul mecanism are drept scop, pe de o parte, de a motiva tinerii să se culturalizeze și recreeze mai des, iar pe de altă parte - de a susține și finanța cultura, stimulând instituțiile teatrale și concertistice să-și diversifice repertoriul.

Documentul indică, de asemenea, condițiile de acordare a voucherelor, modul de utilizare a contului virtual, subiecții acestui Program și modalitatea de finanțare.

Asemenea practici de încurajare a tinerilor de a participa la activități culturale și manifestații artistice sunt întâlnite în România, Spania, Franța, Slovacia, Italia. În țara noastră proiectul ar urma să intre în vigoare, începând cu anul 2023.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media