VIDEO/ PSRM și Partidul „Șor”, nemulțumiți de primul an de activitate al Guvernului. Propunerile partidelor de opoziție

8 august 2022, 17:38 Politică 86
ședința Guvernului, Guvernul Republicii Moldova, prim-ministra Natalia Gavrilița și cabinetul de miniștri.  Sursa: Replica Media
Partidele de opoziție din R. Moldova au venit cu reacții prin care critică raportul de activitate al guvernării prezentat astăzi, 8 august, de prim-ministra Natalia Gavrilița, care a calificat primul an de mandat drept „unul din cei mai grei ani din istoria celor peste trei decenii de independență a țării noastre.”

Mai exact, Partidul Socialiștilor (PSRM) a punctat în comunicat că „este revoltat de situația social-economică dezastruoasă în care a ajuns Republica Moldova în doar un an al guvernării PAS” și că în septembrie va prezenta „un plan anti-criză de amploare care va include propuneri de soluționare a celor mai stringente probleme din Republica Moldova.” În același timp, PSRM subliniază că „insistă pe demisia Guvernului incompetent și tragerea la răspundere a demnitarilor care au luat decizii în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor.”

„Raportul Guvernului privind rezultatele unui an de activitate a cabinetului Nataliei Gavrilița poate fi, de asemenea, considerat o batjocură față de populația țării. (...) În doar un an de guvernare, autoritățile „au reușit” să lichideze universități, să piardă Portul Giurgiulești și Stadionul Republican, să distrugă cele mai mari întreprinderi, să aducă în prag de faliment sute de fermieri și întreprinderi mici din întreaga țară”, se arată în comunicatul Partidului Socialiștilor.

Colegii de bloc al socialiștilor, Partidul Comuniștilor, nu au emis niciun comunicat la acest subiect.

Însă, cu un mesaj critic față de actuala guvernare a venit liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, plecat din țară în anul 2019, după căderea guvernării Partidului Democrat.

„Cum poți să ieși în fața oamenilor și să te lauzi cu nu știu ce reușite și succese, când și tu, și toată lumea știe că n-ai realizat nimic, dar ai și distrus tot ce a mai fost?! Cum poți să minți cu atâta nerușinare, continuu, și nici să nu roșești?”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media