FOTO/ Celulă separată de 22 mp, cu baie proprie și boiler. În ce condiții este deținută Marina Tauber la Penitenciarul 13

18 august 2022, 17:03 Justiție 1989
Celula Marinei Tauber.  Sursa: ANP

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a publicat mai multe poze din celula de detenție a deputatei partidului „ȘOR” Marina Tauber, după ce avocații acesteia au spus că parlamentara este ținută într-o încăpere de la subsol și în condiții inumane. Într-un comunicat de presă ANP a precizat că Marina Tauber a fost plasată, în strictă conformitate cu legea, într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

Potrivit ANP, celula în care se deține sus-numita este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, are o suprafață de 22 m2, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți (vezi mai jos imagini din celula de detenție)

Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventive, potrivit prevederilor art. 309 alin. (1) lit. f), g), Cod de executare, Marina Tauber a fost plasată de una singură în celulă.

În același context, după repartizarea în blocul de regim, Tauber a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială, tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens. Plângeri din partea deținutei nu au fost înregistrate.

Amintim că magistrații au prelungit, la 16 august, arestul preventiv pentru deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, cu încă 20 de zile.

Tauber a fost reținută la 21 iulie, fiind învinuită într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic ȘOR. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat în plenul Parlamentului că dacă instanța îi va considera vinovați, Marina Tauber și toți cei implicați în acest dosar vor face 5 ani de pușcărie pentru infracțiunea de finanțare ilegală a formațiunii politice, iar organizația juridică „partidul” ȘOR ar urma să fie lichidată.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media