Ministrul Agriculturii se va întâlni astăzi cu membrii Asociației „Forța Fermierilor”, care cer Introducerea stării de urgență în agricultură

5 august 2022, 10:53 Agricultură 76
Vladimir Bolea, Alexandr Slusari.  Sursa: Capturi de ecran/Privesc.eu

Membrii Consiliului Asociației „Forța Fermierilor” sunt așteptați vineri, 5 august, la o întâlnire cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. La întrevedere vor discuta despre necesitatea introducerii stării de urgență în mediu din cauza secetei severe, dar și despre întârzierile „enorme” la achitarea subvențiilor pentru fermieri.

Întrevederea reprezentanților agricultorilor din țară cu ministrul Vladimir Bolea este planificată pentru ora 13:00.

În cadrul ședinței Asociația anunță că va aborda următoarele subiecte:

1. Introducerea stării de urgență în agricultură în legătură cu seceta și măsurile necesare de sprijin pentru fermierii afectați.

2. De-offshorizarea sectorului agricol din Moldova prin interzicerea arendării terenurilor agricole de către companiile, controlate din offshore-uri.

3. Întârzieri enorme la achitarea subvențiilor în anul curent.

4. Conceptul nou de subvenționare a agriculturii pentru următorii cinci ani.

5. Oportunitatea introducerii impozitului unic în agricultură.

Despre rezultatele întâlnirii vă vom comunica pe parcursul zilei.

Regimul termic ridicat și deficitul de precipitații din ultima perioadă au creat condiții nefavorabile pentru culturile agricole. Ministrul Vladimir Bolea a declarat că a propus Comisiei Situații Excepționale și Guvernului să decidă instituirea stării de urgență în mediu din cauza secetei hidrologice, prin intermediul Ministerului Mediului, cu scopul de a oprit penalizările la bănci pentru fermieri.

Anterior, Forța Fermierilor, director executiv al asociației fiind fostul deputat Alexandr Slusari, au denunțat „lipsa de dialog” cu conducerea țării privind revendicările fermierilor și au organizat proteste.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media