Klaus Iohannis, după întrevederea cu liderul NATO: „Este extrem de important ca Republica Moldova să rămână ferm angajată pe parcursul pro-european”

28 noiembrie 2022, 19:02 Politică 346
Klaus Iohannis, președintele României.  Sursa: Replica Media

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, luni, la declarațiile de presă alături de liderul NATO Jens Stoltenberg, că este extrem de important ca Republica Moldova să rămână ferm angajată pe parcursul pro-european, democratic şi pro-reformă, transmite Agerpres.

„Este extrem de important ca Republica Moldova să rămână ferm angajată pe parcursul pro-european şi democratic şi pro-reformă, dar pe de altă parte este clar că şi cetăţenii de rând de acolo, administraţiile locale au nevoie de un sprijin suplimentar pe care suntem dispuşi să îl oferim”, a afirmat şeful statului român, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după întrevederea avută cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

El a subliniat că Republica Moldova reprezintă o preocupare foarte specială pentru România.

„Şi nu doar începând din acest an, când au intrat în mari dificultăţi îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic şi Moldova s-a angajat foarte ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o preşedintă şi o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme. Noi suntem bucuroşi şi încurajăm această cale - pro-europeană şi pro-reformă, noi facem un pic mai mult decât să îi încurajăm, îi ajutăm efectiv cu expertiză, cu lucruri foarte concrete: energie electrică, carburanţi, lemn, gaz, însă suntem foarte conştienţi că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate şi de aceea discutăm cu toţi aliaţii, partenerii şi prietenii pentru a găsi şi împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova. Personal, nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova şi dimpotrivă cred că oamenii au înţeles foarte bine că este o perioadă foarte complicată şi pentru ei, şi pentru noi, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc”, a spus Iohannis.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media