Prim-ministra Natalia Gavrilița participă la Reuniunea Liderilor de la München, ce se desfășoară la București: Evenimentul a reunit participanţi la nivel înalt din peste 25 de state

29 noiembrie 2022, 09:23 Politică 104
Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Prim-ministra Natalia Gavrilița participă, astăzi, la Reuniunea Liderilor de la München, care se desfășoară la București, și care este un format al Conferinţei de Securitate de la München. Șefa Guvernului de la Chișinău va deschide sesiunea de marți, „Dark Clouds Over the Black Sea? Regional Security in Flux”, cu un discurs tematic.

Reuniunea Liderilor de la München se desfăşoară cu uşile închise, în baza regulilor de tip Chatham House, iar invitați sunt încurajați să se implice activ și să participe la toate sesiunile.

Scopul instituirii acestui format este de a crea un spaţiu pentru generarea de idei noi şi soluţii viabile pentru cele mai stringente probleme de politică externă şi de securitate.

Evenimentul a reunit la București participanţi la nivel înalt din peste 25 de state, printre care formatori de opinie, analiști, experți, actuali şi foşti oficiali. Aceasta este prima Reuniune a Liderilor de la München, din 2009 încoace, care se desfășoară în Europa de Est.

Ultima ediție a avut loc la Washington în mai 2022.

În cadrul vizitei de o zi în capitala României, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea o întrevedere bilaterală cu premierul român, Nicolae Ionel Ciucă.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media