Doi bărbați – reținuți, după ce au transmis prima tranșă de 2.000 de euro unui angajat cu funcție de conducere în Poliția de Frontieră, pentru facilitarea contrabandei cu 3.000.000 de țigări

27 septembrie 2022, 18:04 Justiție 102
Procuratura Anticorupție (PA).  Sursa: Replica Media

Procuratura Anticorupție de comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul de Informații și Securitate au deconspirat planul a doi bărbați care intenționau să scoată din Moldova 3.000.000 țigări prin contrabandă, după ce au oferit prima tranșă de 2.000 euro unui angajat cu funcție de conducere al Poliției de Frontieră, în regiunea de sud.

Banii au fost primiți sub controlul Procuraturii Anticorupție, după ce polițistul de frontieră i-a denunțat autorităților despre acțiunea ilegală pusă la cale de cei doi.

Aceștia au fost reținuți marți, pentru 72 de ore, iar percheziții la domiciliile și alte proprietăți ale acestora continuă.

Cei doi sunt membri ai unui grup infracțional, domiciliați în sudul țării și au vârste de 37 și, respectiv, 48 de ani.

În baza probatoriului acumulat, bărbații sunt cercetați pentru corupere activă și tentativă de contrabandă și urmează ca procurorii anticorupție să decidă asupra aplicării măsurii preventive, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media