Fostul șef al CFM, Iurie Topală, va sta încă 30 de zile în arest preventiv

1 decembrie 2022, 08:55 Justiție 241
Iurie Topală.  Sursa: IPN

Fostul director al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), Iurie Topală, va sta încă 30 de zile în arest preventiv, anunță joi, 1 decembrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

„Încheierea a fost pronunțată în după amiaza zilei de miercuri, la solicitarea procurorior PCCOCS, de către Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana). Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată, timp în care persoana se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, precizează PCCOCS, într-un scurt comunicat de presă.

Amintim că Iurie Topală a fost extrădat din Belgia în Republica Moldova, în seara zilei de 3 noiembrie, la aproape un an de zile de când a fost anunțat în căutare prin canalele INTERPOL.

El a fost reținut de INTERPOL în Belgia pe 13 ianuarie 2022.

Potrivit procurorilor, fiind în funcția de director al CFM, Topală ar fi prejudiciat întreprinderea cu 250 de milioane de lei.
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media