Moldoveanca Irina Rîngaci a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Seniori U23

20 octombrie 2022, 21:40 Sport 224
Irina Rîngaci.  Sursa: Lupte Libere Feminine Moldova/Facebook

Luptătoarea din Republica Moldova, Irina Rîngaci, în vârstă de 20 ani, a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Seniori U23.

Irina Rîngaci a reușit să urce pe podium la Campionatul Mondial din or. Pontevedra (Spania), după ce a învins-o la tuș în finala mică pe adversara sa din SUA.

Rîngaci este o sportivă moldoveană, luptătoare în stil lupte libere. În 2021, ea a câștigat două medalii de aur la proba de 65 kg femei: la Campionatul mondial de la Oslo, cât și la Campionatul european de la Varșovia. Este prima campioană mondială la lupte din istoria Republicii Moldova.

Sportiva practică luptele feminine din clasa a VI-a, iar în prezent este studentă în anul III la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media