Casa Albă a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina: Va include sisteme de apărare aeriană

10 noiembrie 2022, 21:12 Ucraina 142
Casa Albă.  Sursa: aa.com

Casa Albă a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include sisteme de apărare aeriană, scrie Hromadske cu referire la Reuters.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat, la o conferință de presă că pachetul de ajutor va include „o contribuție importantă la apărarea aeriană”. Mai exact, urmează să fie livrate sisteme americane Avenger de apărare antiaeriană care vin echipate cu rachete Stinger.

Statele Unite vor furniza, de asemenea, rachete pentru sistemele de apărare aeriană Hawk. Aceasta va completa asistența din partea Spaniei, care a transferat recent patru sisteme de apărare aeriană HAWK în Ucraina și va trimite, de asemenea, încă două unități în Ucraina.

„Îmbunătățirea apărării aeriene va fi esențială pentru Ucraina, deoarece Rusia continuă să folosească rachete de croazieră și drone de fabricație iraniană pentru a ataca infrastructura civilă critică”, a spus Sullivan.

În total, Statele Unite au oferit deja Ucrainei un ajutor militar în valoare de peste 18,5 miliarde de dolari de la începutul războiului ruso-ucrainean.

Ultima dată când țara a anunțat alocarea unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 400 de milioane de dolari a fost pe 4 noiembrie.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a invada țara vecină.

UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media