Cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a R.Moldova și a R. Polone va avea loc săptămâna viitoare la Chișinău

4 noiembrie 2022, 10:40 Politică 104
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone va avea loc la Chișinău luni, 7 noiembrie. Printre cele mai importante subiecte de pe agenda sesiunii este procesul de integrare europeană a Republicii Moldova după obținerea statutului de țară candidată la aderarea la UE și asistența din partea Republicii Polone, inclusiv în cadrul cooperării bilaterale economice şi de dezvoltare.

Sesiunea va fi inaugurată de cei doi copreședinți – Mihail Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, și Ryszard Terlecki, vicemareșal al Sejmului Republicii Polone.

De asemenea, parlamentarii din cele două state vor discuta probleme de securitate, în special securitatea energetică a Republicii Moldova și a Republicii Polone în contextul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

La finalul reuniunii, va fi semnată Declarația comună a Adunării Parlamentare, iar, ulterior, copreședinții Mihail Popșoi și Ryszard Terlecki vor susține o conferință de presă.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă este un organ consultativ interparlamentar, constituit în vederea elaborării punctelor de vedere comune privind proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă şi Republica Moldova. Cea de-a VII-a sesiune a avut loc în perioada 5-8 decembrie 2021, la Varșovia. Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită în iulie 2011.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media