VIDEO/ Salvatorii moldoveni au trecut granița în Turcia. Deplasarea le este afectată de un val de ninsori din regiune

8 februarie 2023, 10:30 Societate 365
Zăpadă pe drumurile din Turcia.  Sursa: IGSU

În această dimineață, salvatorii moldoveni au trecut granița dintre Bulgaria și Turcia. Potrivit unui comunicat al IGSU, responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară. Până acolo însă, delegația Republicii Moldova mai are de mers 950 de kilometri.

Drumul însă, este unul mai anevoios din cauza unui val de frig și ninsori care afectează acum Turcia.

Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 de km, însă deplasarea acestora este tergiversată de condițiile meteo nefavorabile cu precipitații sub formă de ninsori abundente. Estimativ, specialiștii noștri vor ajunge în zona afectată către ora 19:00”, se arată în comunicat.

„Odată ajunși, salvatorii vor forma două sectoare de lucru. Primul sector va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar al doilea sector va merge în misiuni de cercetare, căutarea sinistraților și efectuarea lucrărilor de asigurare”, se arată în comunicatul IGSU.

Echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și 2 câini de căutare-salvare au pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 06 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin 7 zile.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media