Poliția Națională intensifică măsurile de supraveghere și control pe drumurile publice: De astăzi mai multe echipaje vor patrula în toată țara

28 februarie 2023, 11:41 Societate 72
Poliția Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Inspectoratul General al Poliției atrage atenția asupra faptului că se atestă o situație îngrijorătoare privind numărul accidentelor rutiere produse pe drumurile publice, soldate cu traumatisme grave și pierderi de vieți omenești.

Depășirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic, iresponsabilitatea, conducerea în stare de ebrietate, depășirile neasigurate, utilizarea telefonului mobil la volan, neacordarea priorității de trecere pietonilor rămân a fi principalele cauze care duc la asemenea tragedii.

„Constatăm cu regret că, comunicarea de prevenire nu aduce rezultatele scontate și că șoferilor le este mai mult frică de amendă sau ridicarea permisului de conducere, decât că într-o secundă ar putea lua viața unui om. Venim repetat cu un apel la responsabilitate și atenție, iar cei care expun riscului participanții la trafic vor fi pedepsiți conform legii”, notează IGP.

În context, șoferilor li se solicită să manifeste un comportament adecvat la stoparea de către agenții de poliție și să se conformeze indicațiilor acestora. Mașina din spatele sau fața ta poate fi condusă de un șofer iresponsabil.

Respectarea tuturor regulilor de circulație, conducerea preventivă, dar și excluderea ideii că mie nu mi se poate întâmpla nimic sunt aspecte pe care trebuie să le implementeze fiecare dintre cei care conduc autovehicule.

„Nimic nu este mai important decât viața”, se menționează în comunicatul IGP.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media