DOC/ Ședința Parlamentului/ Premierul desemnat, Dorin Recean, va prezenta programul de activitate și componența viitorului Guvern

16 februarie 2023, 09:23 Politică 137
Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Premierul desemnat, Dorin Recean, prezintă programul de activitate și componența viitorului cabinet de miniștri în plenul Parlamentului, începând cu ora 10:00, la ședința plenară a Legislativului.

Biroul permanent s-a convocat și a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen, care urmează să fie convocate în perioada 16 februarie – 2 martie.

Ordinea de zi include mai multe inițiative legislative, care vor fi examinate în prima lectură: proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă, inițiativa legislativă pentru modificarea unor acte normative conexe domeniului de guvernanță participativă și al pieței de capital, modificarea Legii cu privire la eficiența energetică, precum și accederea Republicii Moldova la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale.

În aceeași perioadă, deputații vor examina, în a doua lectură, inițiativa legislativă elaborată cu scopul de a stimula comerțul electronic și cea care prevede modificarea condițiilor de stabilire și acordare a ajutorului social și ajutorului pentru perioada rece a anului. Tot în lectura a doua vor fi examinate modificări la Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, la Legea cu privire la patenta de întreprinzător și la Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

De asemenea, parlamentarii vor examina proiectul de hotărâre privind încetarea calității de membru al Comisiei Electorale Centrale și vor audia Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media