Maia Sandu: Nu este instabilitate politică; Guvernul Recean va asigura continuitatea reformelor și se va concentra pe siguranța cetățenilor

16 februarie 2023, 09:53 Politică 98
Maia Sandu, la TVR 1.  Sursa: captură video

Schimbările în Guvern nu înseamnă că este o instabilitate politică, susține președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Noul Executiv în frunte cu Dorin Recean va continua reformele pentru ca Republica Moldova să întrunească condițiile necesare de aderare la Uniunea Europeană și se va axa mai mult pe siguranța cetățenilor, a declarat șefa statului la emisiunea „Dincolo de alb și negru”, de la postul de televiziune TVR 1.

„Nu este o instabilitate politică la Chișinău. Următorul Guvern va fi învestit joi și va fi asigurată continuitatea. Acest Guvern urmează să continue reformele, în special cele cerute de instituțiile europene pentru care Republica Moldova să avanseze pe calea integrării europene. Acest Guvern se va concentra în special pe siguranța cetățenilor și acest Guvern urmează să se concentreze pe dezvoltarea economică, pe creștere economică. Noi suntem afectați într-o mare măsură de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și inclusiv pe plan economic suntem într-o situație mai dificilă. Este nevoie să facem eforturi mai mari pe acestă dimensiune. Nu există nicio criză politică la Chișinău. Există continuitate și nu trebuie să existe griji în acest sens”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a subliniat că noul Executiv are obiectivul de a curăți instituțiile statului și de a le fortifica astfel încât politicienii corupți să nu poată ajunge la guvernare.

„Noi am luptat pentru democrație și am câștigat alegerile pentru ca să putem să curățăm instituțiile statului de elemente corupte și ca să putem să construim instituții puternice ca să lucrăm în interesul cetățeanului și asta facem. Dar ne vom proteja de grupările corupte. Suntem în plin proces de reformare a justiției, nu este un proces simplu și trebuie să recunosc că există rezistență în sistem. Și da, am scos de la putere politicieni corupți. Vom promova legi și vom construi instituții așa în cât politicienii corupți să nu poată reveni la conducerea țării”, a menționat Maia Sandu.

Premierul desemnat, Dorin Recean, va prezenta programul de activitate și componența viitorului cabinet de miniștri în plenul Parlamentului, începând cu ora 10:00, la ședința plenară a Legislativului, unde va a cere votul de încredere.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media