ZdG: Avocata Poporului, Natalia Moloșag, „asistată” de un fost client, condamnat penal pentru proxenetism. Liderul PPDA, Dinu Plîngău solicită demisia demnitarei

30 noiembrie 2021, 15:28 Justiție 923
Natalia Moloșag și Dumitru Godorog la plantare de copaci.  Sursa: Avocatul Poporului via Facebook

„Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori, în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani”, scrie Ziarul de Gardă.

Godorog apare în mai multe poze alături de Moloșag de la acțiuni publice, iar surse ale Ziarului de Gardă au confirmat că bărbatul este văzut zi de zi la oficiul Avocatului Poporului și de multe ori este prezentat ca și consilier al Nataliei Moloșag. În același timp, reprezentanții serviciului resurse umane a instituției au confirmat pentru ZdG faptul că în cadrul de personal al instituției nu figurează un astfel de nume.

Întreaga anchetă a Ziarului de Gardă poate fi citită aici.

Dumitru Godorog are 37 de ani, iar în 2017 a fost condamnat penal la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism. Potrivit sentinței finale, Godorog ar fi racolat mai multe persoane pentru a practica videochat-uri cu caracter sexual, iar pentru aceasta colecta o anumită taxă. Potrivit materialului, bărbatul care a fost reprezentat în instanță de avocata Natalia Moloșag și Pavel Pitihin, a recunoscut integral vina și a cerut instanței o pedeapsă mai blândă. Dumitru Godorog ar fi spus că regretă mult activitatea sa, a promis că nu va mai practica astfel de lucruri, iar de-a lungul anilor, din toată această afacere a câștigat circa 6 mii de Euro.Pe pagina sa de facebook, Dumtru Godorog publică mai multe poze de la activități în comun unde apare și avocata poporului. De exemplu de la o acțiune a primăriei capitalei de plantare de pomi. Se întâmpla la 13 noiembrie, când apare într-o serie de fotografii postate chiar de edilul capitalei din parcul Dendrariu unde a avut loc o campanie de plantare împreună cu „reprezentanții mai multor etnii care locuiesc în Chișinău”. La acțiune au participat membri ai Agenției de Relații Interetnice, Direcției de consolidare a relațiilor interetnice, comunității ruse, evreiești, dar și Avocatul Poporului, Natalia Moloșag.

Două zile mai târziu, despre acțiune, anunță și Oficiul Avocatului Poporului și postează mai multe poze unde Dumitru Godorog se află în prim plan.Împreună cu Natalia Moloșag plantează copaci, iar imaginile sunt distribuite și pe pagina sa personală.


4 zile mai târziu, o altă acțiune de plantare a arborilor. De data aceasta la pădurea din sectorul Rîșcani, dar la plantare apare din nou Dmitri Godorog și Natalia Moloșag. La acțiune, din nou este prezent primarul capitalei.

Atât Natalia Moloșag, cât și Dumitru Godorog nu au comentat acuzațiile și informațiile apărute în public. Între timp, liderul Platformei DA, Dinu Plîngău i-a cerut demisia și solicită explicații.Natalia Moloșag a fost desemnată de către Parlament pentru funcția de Avocat al Poporului pentru un mandat de 7 ani. Candidatura a fost aprobată în ședința Legislativului din 23 septembrie, cu votul a 55 de deputați.

Anterior, Natalia Moloșag a fost avocata Maiei Sandu în timpul și după campania prezidențială din 2016. Totodată, aceasta este una dintre avocații care au apărat în instanță tinerii agresați la 7 aprilie 2009.

Amintim că la data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), urmare a decesului lui Mihail Cotorobai.

La concurs au fost admiși nouă candidați: Maia Bănărescu, Andrei Brighidin, Teodor Cârnaț, Violeta Gașițoi, Natalia Moloșag, Dumitru Pulbere, Nicolae Rădița, Ivan Roșca, Ivan Ungureanu.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media