Guvernul i-a numit pe fostul premier interimar Aureliu Ciocoi și pe Corina Călugăru ambasadori în Germania și Franța

3 decembrie 2021, 09:21 Politică 207
Aureliu Ciocoi.  Sursa: Replica Media

Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi, 3 decembrie, rechemarea și numirea mai multor ambasadori ai Republicii Moldova peste hotare.

Astfel, Oleg Serebean a fost rechemat din funcția de ambasador în Germania și prin cumul în Danemarca în legătură cu expirarea mandatului.

Totodată, și Eugen Revenco a fost rechemat din funcția de ambasador în Franța.

Guvernul l-a numit pe Aureliu Ciocoi în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germania.

În perioada anilor 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai exercitat funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Germania și în Regatul Danemarcei (prin cumul). De asemenea, a fost Ambasador în Republica Populară Chineză și în Statele Unite ale Americii.

Diplomatul a făcut studii în Jurnalism și Științe ale Comunicării. La fel, a obținut masteratul la Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative, Facultatea Relaţii Internaţionale din Bucureşti. A fost prim-ministru interimar al Republicii Moldova, precum și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, Guvernul a numit-o pe Corina Călugăru, la funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză.

Corina Călugăru are studii de licență în economie și master în drept. De asemenea, face studii de doctorat în științe juridice. Din noiembrie 2015, până în prezent, exercită funcția de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Tot astăzi Executivul l-a rechemat pe Dumitru Croitor din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Turcia. Acesta a fost numit ambasador în Iordania.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media