Cornel Furculiță despre proiectul MAN al primarului capitalei: „Noi nu am auzit de la dl Ceban că este un proiect politic”

21 ianuarie 2022, 08:27 Politică 118
Corneliu Furculiță și Igor Dodon în Parlamentul Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Cornel Furculiță, unul din liderii socialiștilor și unul din apropiații președintelui de onoare al formațiunii, Igor Dodon, se arată nedumerit de anunțul fostului său coleg, Ion Ceban, primarul capitalei ales pe lista PSRM, care a declarat la sfârșitul anului trecut lansarea unei Mișcări de Laternativă Națională (MAN).

„Edilul capitalei, dl Ion Ceban, tovarășul și prietenul meu, în executarea mandatului, când a devenit primar a declarat că renunță la mandatul de membru de partid. Asta a fost mult mai demult anunțat. Ce va face el în continuare – va fi acesta un proiect politic sau va fi o mișcare națională –, ține de d-lui. Probabil, el cunoaște foarte bine, fiindcă Ion Ceban este și un administrator de oraș bun, dar este și un politician exclusiv și care va fi următoarea dezvoltare în cazul dlui Ion Ceban îl privește pe dânsul. Decizia a fost...”, a declarat Furculiță într-un interviu oferit Radio „Europa Liberă”.

În același timp, Furculiță spune că Ion Ceban nu a discutat cu nimeni de la socialiști despre noul său proiect.

„Haideți așa, ca să fii blagoslovit, trebuie să ceri blagoslovire. Dacă nu a venit nimeni să o ceară, înseamnă că nici blagoslovire nu a obținut. Îl privește pe d-lui, repet, el este un bun administrator al treburilor în municipiu, ceea ce nu puteți să negați, probabil, căci până în prezent s-au făcut lucruri bune și având aceleași resurse, practic. Deci să spui că s-a majorat suma bănească în bugetul municipiului Chișinău, nu, invers. El acum este în opoziție față de precedentul primar care a avut tot timpul sprijinul guvernului, fiindcă au fost alianțele corespunzătoare, dar lucruri se fac în oraș mult mai multe și mai bune cu aceiași bani în buget. Corespunzător, asta denotă o gestionare foarte bună și exterminarea unor scheme prin care se duceau banii în alte direcții”, a mai spus unul din liderii socialiști.

Deputatul Cornel Furculiță nu este sigur dacă Mișcarea anunțată de Ceban va fi una politică și dă asigurări că el nu va părăsi niciodată Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

„Nu, eu pentru mine am o alegere certă – și am repetat-o și în acest studio –, nu mă regăsesc și nu mă voi regăsi niciodată în alt partid decât în Partidul Socialiștilor. Este unicul în care eu am fost și unicul în care voi fi, deci, dacă am să plec, am să plec definitiv din politică și din partid”, a încheiat Furculiță.

Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media