CNA/ Percheziții de amploare în nordul țării: Doi funcționari ai ANSA și agenți economici, cercetați pentru acte de corupție

26 ianuarie 2022, 14:13 Justiție 135
CNA.  Sursa: Replica Media

Doi funcţionari din cadrul Direcţiei Teritoriale pentru Siguranţa Alimentelor Bălți a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), dar și doi agenți economici, sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie, în cadrul mai multor cauze penale pe fapte de corupere pasivă şi activă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi extorcat bani de la agenți economici pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare și alte acte de conformitate pentru comercializarea produselor alimentare.

Potrivit datelor anchetei, doi angajaţi ai DTSA Bălți ar fi pretins, acceptat şi primit de la diferite persoane fizice şi agenţi economici sume de bani și produse alimentare, pentru a le elibera certificate sanitar-veterinare, autorizații de funcționare și certificate de înregistrare pentru siguranța alimentelor. De asemenea, ei ar fi pretins mită și pentru efectuarea expertizelor sanitar-veterinare, controalelor, eliberarea pașapoartelor pentru animalele de companie, fără a efectua verificările necesare.

Potrivit comunicatului emis de CNA, ofiţerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA au operat astăzi 15 percheziţii la domiciliile, automobile și în birourile de serviciu ale suspecților. Patru persoane, între care doi agenți economici și doi funcționari din cadrul ANSA Bălți, sunt cercetate, în stare de libertate, pentru corupere pasivă şi activă.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală de până la 400 000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice de la 7 la 10 ani.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie conduce urmărirea penală.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media