Parchetul General al României a deschis un dosar penal pe numele prim-ministrului Ciucă, pe cazul plagierii tezei de doctorat

10 februarie 2022, 10:39 România 76
Nicolae Ciucă.  Sursa: b1tv.ro

Parchetul General al României a deschis un dosar penal pe numele prim-ministrului Nicolae Ciucă. Conform PressOne, acesta este vizat într-o anchetă precum că ar avea conținut plagiat în teza de doctorat.

Informaţia a fost confirmată de procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, care a precizat că plângerea a fost depusă la sfârşitul lunii ianuarie, dosarul fiind înregistrat la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

„Există un astfel de dosar la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică”, a declarat procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, conform sursei citate.

Jurnalista Emilia Şercan a publicat, pe 18 ianuarie, un articol în care susţine că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat în teza de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale”, susţinută în anul 2003 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Ulterior, procurorii au ridicat în acest caz documente de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, inclusiv teza de doctorat a premierului.

PressOne a dezvăluit în data de 18 ianuarie că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media