Concertul Morgenshtern de la Chișinău. Poliția va ancheta modul în care s-au respectat regulile de purtare a măștilor de protecție și distanțare socială

31 mai 2021, 12:06 Divertisment 167
Morgenshtern la Chișinău.  Sursa: captură video/Newsmaker

Participanții la concertul susținut de rapper rus Morgenshtern, care a avut loc sâmbătă seara, 29 mai, lângă Megapolis Mall din sectorul Ciocana, au încălcat restricțiile anti-COVID-19, lipsindu-le masca de protecție și distanța socială, potrivit imaginilor apărute pe rețelele sociale. Solicitată de Replica Media, ofițera de presă a Direcției IP a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat că pe acest caz a fost înregistrat un proces contravențional cu privire la nerespectarea măsurilor antiepidemiologice.

„Cu privire la concertul care a avut loc sâmbătă în sectorul Ciocana, Poliția a discutat cu organizatorii privind respectarea măsurilor antiepidemiologice. Angajații Poliției au fost antrenați la menținerea ordinii și securității publice. Pentru încalcarea restricțiilor impuse de către autorități privind purtarea măștii de protecție la evenimente, a fost înregistrat un proces contravențional, angajații Poliției urmează să stabilească toate circumstanțele. După acumularea materialelor, agentul constatator care examinează cazul va lua o hotărâre conform legislației”, a declarat Natalia Stati.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat peste 6000 de oameni. Concertul însă, a avut loc pe timp de pandemie când, chiar dacă restricțiile au mai fost relaxate, rămân în vigoare. Inclusiv cele ce țin de respectarea distanței sociale, care din imaginile transmise de la fața locului nu s-au respectat.

„Primul concert solo al interpretului Morgenshtern la Chișinău. Muzica lui nu cunoaște limite sau prejudecăți. Născut în 1998, interpretul la doar 22 de ani este recunoscut în întrega lume. Piesele sale acumuleaza milioane de vizualizări în YouTube doar în câteva ore, iar pagina de Instagram este urmărită de peste 6 milioane de utilizatori. Stilul individual de a citi rap și firea sa îndrăzneață îl identifică drept un artist care nu se conduce de șabloane. Colaborarea sa cu Lil Pump a sporit numărul de Bloggeri din SUA, care ulterior îi admiră arta. Evenimentul este 16+”, scria pe afișul concertului.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media