Președinta Sandu a avut o discuție cu președintele României: A fost confirmat sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova

25 februarie 2022, 12:24 Politică 218
Maia Sandu și Klaus Iohannis, la Cotroceni.  Sursa: captură video

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție astăzi, 25 februarie, cu Președintele României, Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au vorbit despre situația complicată din regiune, cauzată de războiul din Ucraina, și despre deciziile adoptate la Consiliul European de ieri.

În comunicatul emis de Președinție, este menționat că Maia Sandu i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru susținere și solidaritate în raport cu Republica Moldova, în contextul evoluțiilor curente, și pentru angajamentul de a ne ajuta în continuare țara.

De asemenea, cei doi șefi de stat au convenit ca Republica Moldova și România să-și coordoneze acțiunile pentru a asigura asistența necesară refugiaților din Ucraina.

Și președintele României a venit cu un mesaj în acest context.

„I-am reconfirmat și în această dimineață Președintei Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în discuția telefonică avută, sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova și cetățenii săi în acest context dramatic în care se află regiunea noastră. Ne coordonăm îndeaproape pentru a gestiona această situație””, a menționat Iohannis.

Președintele României a pledat pentru atenuarea impactului negativ al acțiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova și Georgiei, în contextul invaziei ruse în Ucraina. Klaus Iohannis a participat la Bruxelles la reuniunea extraordinară a Consiliului European, convocată ca urmare a agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei.

În cadrul reuniunii, liderii europeni au condamnat puternic implicarea Belarusului în agresiunea la adresa Ucrainei, solicitându-i să se abțină de la astfel de acțiuni și să își respecte obligațiile internaționale.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora R. Moldova) o operațiune militară specială înpotriva Ucrainei. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media