VIDEO/ Un bărbat, anterior judecat pentru omor și viol, a fost încătușat din nou după ce a batjocorit o femeie, într-un parc capitală

16 februarie 2022, 13:50 Societate 258
Suspect.  Sursa: Captură video/DP Chișinău

Un bărbat de 36 de ani a fost prins de polițiști și procurori, fiind suspectat că a violat o femeie acum două zile, în sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit Poliției, făptașul, care a fost anterior judecat pentru infracțiuni analogice și omor, și-a recunoscut vina în timpul interogatoriului și a fost plasat în penitenciar pentru 30 de zile.

Angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana au fost sesizați duminică, 13 februarie, de victima individului. Aceasta a comunicat operatorului 112 că a fost violată.

Membrii echipei operative, care s-au deplasat la fața locului au chemat și o ambulanță, care au preluat femeia la spital pentru îngrijiri medicale.

Suspectul a fost identificat și reținut în aproape 72 de ore de la comiterea infracțiunii.

Suspectul și-a recunoscut vina. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior a fost judecat pentru infracțiuni analogice și omor, notează serviciul de presă al IGP.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru viol, iar conform legislației bărbatul riscă închisoare de la 5 la 12 ani.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media