Serghei Șoigu: „Principalele sarcini ale operațiunii speciale din Ucraina au fost îndeplinite”

29 martie 2022, 12:36 Rusia 549
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.  Sursa: Vadim Savitskii/Serviciul de presă al Ministerului rus al apărării

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a menționat că sarcinile principale ale „operațiunii speciale” din Ucraina au fost îndeplinite și urmează „eliberarea Donbasului”.

„Armata ucraineană a suferit pagube semnificative, ceea ce ne permite să ne concentrăm eforturile pentru atingerea obiectivului principal, eliberarea Donbasului”, a declarat Șoigu.

De asemenea, acesta a mai declarat că Federația Rusă va răspunde în cazul în care NATO va livra Ucrainei aeronave și sisteme de apărare aeriană.

„Considerăm iresponsabilă poziția Occidentului, care furnizează arme letale Ucrainei. Distribuția sa necontrolată către populație și mercenari nu face decât să agraveze situația și, în viitor, ar putea crea o amenințare pentru europenii înșiși”, a declarat Șoigu la o conferință telefonică marți.

Amintim că, gruparea de hackeri Anonymous a publicat luni un ordin semnat de ministrul adjunct al Apărării din Rusia, generalul Dmitri Bulgakov, care cere realizarea unor filmulețe care să discrediteze atitudinea militarilor ucraineni față de prizonierii de război ruși și care să nege că Rusia folosește militari în termen în Ucraina. Scopul ordinului este de a-i împiedica pe militarii ruși să se mai predea de bună voie ucrainenilor.

Ordinul este datat 21 martie și menționează că militarii ruși trebuie să înregistreze imagini video cu „comportamentul inuman al militarilor ucraineni”.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media