Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, despre masacrul din Bucha - „Este un nou atac fake”

4 aprilie 2022, 14:11 Ucraina 348
Serghei Lavrov.jpg.  Sursa: Replica Media

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, s-a expus referitor la masacrul din orașul Bucha, Ucraina. Acesta a catalogat cele întâmplate din suburbia Kievului drept „un nou atac fake” și „o amenințare directă asupra securității mondiale” cerând convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare a Consiliului Suprem de Securitate ONU pe acest subiect.

„Zilele trecute, a avut loc un nou atac fake în orașul Bucha, regiunea Kiev, imediat după ce de acolo au plecat soldații ruși în conformitate cu deciziile anunțate în urma negocierilor de la Istanbul.

Acolo, peste câteva zile a fost organizată o înscenare care este distribuită prin toate canalele și rețelele sociale de reprezentanții Ucrainei și șefii lor din occident. Militarii au ieșit complet din acest oraș la 30 martie. Primarul orașului a anunțat triumfător la 31 martie că la el totul e în regulă, iar 2 zile mai târziu am văzut acea înscenare care este folosită în scopuri anti-ruse.

Am cerut convocarea de urgență a unei sesiuni extraordinare a Consiliului Suprem de Securitate ONU pe acest subiect, pentru că prin astfel de provocări este o amenințare directă a securității mondiale”, a declarat Lavrov.


Trupele ruse au părăsit regiunea Kiev, iar în urma lor au lăsat imagini de coșmar: orașe pârjolite și zeci de cadavre ale cetățenilor ucraineni care zac chiar pe drumuri (numărul exact al victimelor încă nu a fost stabilit).

În Bucha au fost găsiți zeci de morți cu mâinile legate, primarul orașului declarând că Bucha era „împânzită cu cadavre”. Oamenii, a spus primarul, au fost împușcați în ceafă. În satul Motîjin, au fost găsite cadavre într-o groapă comună. Pe marginea uneia dintre autostrăzile din regiunea Kiev, fotojurnaliştii au văzut trupurile unor femei goale. Forțele ruse au încercat să le ardă.

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a acuzat Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina pentru a elimina „întreaga naţiune”, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre pe străzile din oraşul Bucha, în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse.

Totodată, preşedinta Maia Sandu, s-a declarat „şocată” de „masacrul” din oraşul ucrainean şi a anunţat pentru luni, 4 aprilie, zi de doliu naţional în memoria victimelor de până acum ale războiului dus de Rusia în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a negat că armata rusă ar fi provocat masacrul din localitatea, regiunea Kiev, și spune că „toate fotografiile și videoclipurile publicate de regimul de la Kiev, care ar fi mărturie despre astfel de „crime” comise de personalul militar rus în orașul Bucha, sunt o altă provocare.”

Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a anunțat că cei care sunt implicați în tortura și execuția civililor vor fi condamnați pe viață. De asemenea, ea le-a transmis soldaților ruși aflați încă pe teritoriul Ucrainei să se comporte „în așa fel încât pentru tot restul vieții să nu fiți nevoit să căutați constant un gol unde să vă ascundeți”, deoarece „războiul se va termina mai devreme sau mai târziu.”Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media