ULTIMA ORĂ! Companiile aeriene moldovenești care transportă pasageri nu survolează spațiul aerian al Republicii Afganistan

16 august 2021, 11:42 Politică 190
AIC.  Sursa: Wikipedia

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că companiile aeriene naționale care transportă pasageri, nu survolează spațiul aerian al Republicii Afganistan.

„Companiile aeriene care erau contractate pentru a opera în Afganistan au fost evacuate. Actualmente doar o singură aeronavă se mai află pe teritoriul Republicii Afganistan. Printre membrii echipajului sunt și cetățeni moldoveni. Pentru a se evacua, aceasta așteaptă instrucțiunile părții contractante, care este o subdiviziune a ONU”, precizează ACC.

În cazul în care este declarată stare de alerta/ război într-o anumită regiune, operatorii aerieni au obligativitatea de a analiza riscurile legate de operarea rutei respective.

„În procesul evaluării riscurilor, operatorii aerieni vor analiza restricțiile impuse de Autoritățile Aeronautice naționale din data de destinație sau recomandările emise de Organizațiile Internaționale de profil, cum ar fi ICAO sau EASA. Rezultatele evaluării acestor riscuri vor fi prezentate Autorității Aeronautice Civile din RM conform cerințelor de siguranță stabilite”, mai adaugă instituția.

Amintim că, talibanii au intrat duminică în capitala Kabul, ultimul oraș important care rămăsese sub controlul forțelor guvernamentale afgane, în timp ce președintele țării a fugit în Tadjikistan, spunând că a vrut să evite o baie de sânge.

Noaptea trecută mii de afgani au fugit disperați spre aeroportul din Kabul, singura poartă de intrare și ieșire din țară unde controlul încă este deținut de americani, în încercarea de a prinde un loc în avioanele care părăsesc Afganistanul.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media