Moldoveni, implicați într-un accident în Ucraina, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat: Precizările MAEIE

26 august 2021, 17:38 Diaspora 106
Accident la Kiev.  Sursa: realitatea.md

Un accident rutier cu implicarea unui microbuz de model Mercedes, care se deplasa în Federația Rusă din Republica Moldova, a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 26 august, la ora 05:40, în localitatea Kipti, regiunea Cernigov, la 90 km de Kiev, informează Ministerul de Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Potrivit MAEIE, în unitatea de transport erau la bord cetățeni din Republica Moldova și din Federația Rusă.

„Urmare ciocnirii cu alt mijloc de transport, au avut de suferit două persoane. Este vorba despre o cetățeană a Republicii Moldova și o cetățeană din Federația Rusă, ambele s-au ales cu leziuni ușoare. Persoanele în cauză au fost consultate de medici și au refuzat spitalizarea”, se arată în nota informativă emisă de MAEIE.

Reprezentanții misiunii diplomatice sunt în contact cu responsabili din cadrul poliției naționale de patrulare din regiunea Cernigov, care au confirmat că toți pasagerii unității de transport au fost preluați și au continuat ruta spre Moscova.

Amintim că încă un accident a avut loc în noaptea de 25 august, după ce un autocar ce efectua cursa Chișinău-Moscova s-a răsturnat pe o stradă din Kiev, capitala Ucrainei. Potrivit presei vecine, 18 persoane au fost rănite. Șoferul autocarului ar fi pierdut controlul, a intrat în bordură și s-a întors pe lateral, potrivit Unian.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Kiev s-a autosesizat în legătură cu producerea a unui accident rutier în capitala Ucrainei, cu implicarea unui autocar înmatriculat în Republica Moldova aflat pe cursa Moscova – Chișinău cu cetățeni moldoveni, ucraineni și ruși la bord.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media