Veaceslav Platon vrea să rezolve problemele moldovenilor din Anglia? „Voi organiza întâlniri cu diaspora”

9 august 2021, 08:50 Justiție 1309
Platon la Londra.  Sursa: safenews.md
În timp ce este căutat de procurorii moldoveni, omul de afaceri Veaceslav Platon confirmă că se află la Londra, unde, spune el, merge la întâlniri cu moldovenii. Acesta susține că vrea să ofere „soluții excelente” pentru problemele cetățenilor noștri care au plecat la muncă în Anglia și că intenționează să organizeze mai multe întâlniri cu diaspora de acolo.

După ce a fost fotografiat pe străzile Londrei de niște moldoveni, Veaceslav Platon a recunoscut că se află în capitala Marii Britanie, după mai multe săptămâni de când acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Omul de afaceri susține că a avut mai multe întâlniri cu moldovenii din Marea Britanie, care i-ar fi scris pe Facebook de îndată ce a ajuns acolo. Acesta spune că este preocupat de problemele lor și că ar putea veni cu soluții „excelente”.

„De îndată ce am ajuns la Londra, cetățenii noștri care locuiesc în Marea Britanie au început să-mi scrie direct pe Facebook. Nu i-am cunoscut înainte și a fost interesant pentru mine să vorbesc: cum trăiesc, ce ordine, care sunt dificultățile. Am avut mai multe întâlniri și am aflat multe despre viața lor. Au probleme legate de migrație, impozite și, cel mai important, au probleme cu un loc de muncă bine plătit. Chiria este o altă poveste. Consumă cea mai mare parte a venitului. Voi lucra la aceste probleme și voi încerca să vin cu soluții excelente. Probabil, voi organiza mai multe întâlniri cu diaspora. Mai ales cea din Northampton, un oraș lângă Londra, unde sunt foarte mulți moldoveni. Aș vrea să le simt pulsul. Dacă sunteți interesați și cineva din Londra ar dori să se întâlnească, scrieți. Ne vom întâlni cu siguranță!”, a scris Platon pe pagina sa de Facebook.


Veaceslav Platon a părăsit teritoriul țării acum trei săptămâni, înainte de a se prezenta la o ședință de judecată în dosarul filării magistratei Angela Bostan. Acesta și avocații săi au ascuns informațiile despre locul aflării sale. Atunci când au apărut zvonuri că a zburat la Londra unde ar putea cere azil politic, avocatul său, Ion Crețu, a declarat că acesta, de fapt, s-a aflat în Londra doar în tranzit, urmând să ajungă la Praga. Mai târziu, omul de afaceri a fost surprins de moldoveni pe străzile Londrei.

foto: safenews.


foto: safenews.

Procurorii anticorupție au solicitat în instanță, la 2august, arestul și anunțarea în căutare a lui Platon. Judecătorii însă au respins solicitarea PA și i-au dat un răgaz omului de afaceri să revină în țară până la ora 12 august.

La Londra se află și liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, care tot este căutat de procurori pentru a fi tras la răspundere în dosarul „verde de briliant”.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media