„Motociclistul de 32 de ani, în perioada anilor 2010-2021 a fost documentat pentru comiterea a 18 contravenții din domeniul circulației rutiere. Dintre care: încălcarea limitei de viteza - 7 contravenții; încălcarea regulilor privind oprirea, staționare, parcare - 3 contravenții; conducerea unității de transport cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare - 3 contravenții, predarea conducerii unității de transport unei persoane ce nu deține permis de conducere - 1 contravenție, conducerea vehiculului fără polița de asigurare - 1 contravenție; alte contravenții în domeniul circulației rutiere - 3 cazuri”, a declarat Diana Fetco.
Cât despre cazul din mai 2020, când Maxim Nicula s-a luat la harță, a agresat și insultat public câțiva polițiști după ce a fost prins conducând o motocicletă în stare avansată de ebrietate, Fetco a declarat că instanța de judecată urmează să se expună , întrucât dosarul este în curs de examinare.
Atunci expertiza a arătat că acesta consumase droguri.
Solicitată de Replica Media, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, dosarul de învinuire a lui Maxim Nicula se află în gestiunea Procuraturii Chișinău, sediul Centru. Cauza penală de învinuire a șoferului autoturismului a fost expediată în judecată pe 28 iulie 2020, în acțiunile lui procurorii reținând: „ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinește datoria obştească” (art.349 alin.(11) Cod penal) și ”conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe” (art.264/1 alin.(1) Cod penal).
Pe 10 februarie 2021 motociclistul a fost reținut, iar pe 11 februarie 2021 Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Centru, a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunilor: „ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinește datoria obştească” (art.349 alin.(2) Cod penal), ”huliganism” (art.287 alin.(1) Cod penal) și ”conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe” (art.264/1 alin.(1) Cod penal), a mai spus Maria Vieru.
În prezent, motociclistul este internat în secția de Reanimare de la Spitalul raional Călărași, de unde urmează a fi transferat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Medicii de la Călărași au refuzat să ne ofere detalii despre starea pacientului.
Amintim că accidentul a avut loc luni, 23 august, pe traseul R-1 km 63 din Călărași, pe drumul ce leagă satele Sipoteni și Bahmut. Viteza excesivă a condiționat producerea accidentului, a declarat ofițera de presă a IP Călărași, Cristina Vicol.
Impactul a fost atât de puternic, încât un picior a fost amputat mecanic și motociclistul a fost preluat în comă la spital.
